Kristers fisksoppa

Kristers fisksoppa 2014

(Fisksoppan som serverades på medlemsdagen 2014)

 

Recept för 4 personer

800g regnbågsfile

4-6 kokta potatisar

1st normalstor fänkål

1st normalstor lök

1st saffran

Gräddmängden bestämmer man själv

Salt och peppar efter eget tycke och smak

1st fiskbuljongtärning

1st grönsaksbuljongtärning

0,5-1liter vatten

4-6dl vitt vin

 

Tillvägagångssättet får ni fixa själva. Mängderna på receptet kan man ändra

om man vill det, fall man tycker det blir för lite eller för mycket av något. Grava gärna fisken innan så blir det mer smak, men tänk på att inte ha för mycket salt i soppgrunden. Fisken lägger man i sist, innan servering. Smaklig måltid!

 

 

Kristers Fisksoppa 2012

Recept för 2 personer:

3dl krossade tomater

2dl vatten

1dl vitt vin

1st gul lök

1st vitlök

1st grönsaksbuljong

salt och peppar.

 

200g regnbåge (man får ta mer om man vill)

2 stora potatisar

1st morot

50gr fänkål

1st lök

 

Gör i ordning tomatsoppa av dem övre ingredienserna. Därefter skär du upp potatis, morot, lök, fänkål och regnbåge lagom stora bitar. Lägg i potatis, morot och lök först i den kokande tomatsåsen. Vänta i 15 min innan du lägger i resten av råvarorna, och när du har haft i allting låter du allt få ett uppkok. Sen tar du majonnäs och färsk vitlök och blandar ihop och har det som topping. Vill man så kan man ha i saffran när man kokar ihop tomatsåsen. Smaklig måltid!