Regnbåge

Griljerad Regnbåge

 

1kg regnbåge

1msk salt

1tsk malen svartpeppar

1dl grovmalen senap

1 apelsin

1 ägg

1,5msk senapspulver

2msk strösocker

1,5tsk malen kryddnejlika

 

Putsa regnbågen och lägg med skinnsidan ner i en form.

Salta och peppra

Blanda senap, rivet apelsinskaloch äggula och bred på regnbågen.

Blanda senapspulver, socker, nejlika och ströbröd och strö på regnbågen.

Griljera i ugnen tills regnbågen fått en temperatur på 52-55grC.

 

Receptet kommer från Nyköpings restaurangskola men regnbågen har fått ersätta laxen.

 

 

 

Regnbåge med pepparrotstäcke

Använd benfri färsk eller tinad regnbågsfilé alt. lax .

Frysta benfria portionsbitar går också bra men måste tinas innan tillagning.

Ta bort skinnet på fisken.

Lägg fisken i en smörad ugnssäker form med ”skinnsidan” neråt.

Blanda en burk dessertost med pepparrotssmak (typ Cantadou)

med 1 1/2 deciliter matlagningsyougurt, 4cm riven pepparrot på tub

lite salt och peppar. Salta fisken.

Bred blandningen över hela fisken och sätt i ugnen på 200 grader.

Efter ca 15-20 min är laxen färdig beroende på fiskens storlek.

Klipp gräslök över och servera med kokt färsk potatis.