swish
Betala enklare
Vårt swish-nummer
123 158 67 75
Glöm inte besöka oss på
Kristers fisksoppa
Kristers fisksoppa 2014
(Fisksoppan som serverades på medlemsdagen 2014)
Recept för 4 personer
800g regnbågsfile
4-6 kokta potatisar
1st normalstor fänkål
1st normalstor lök
1st saffran
Gräddmängden bestämmer man själv
Salt och peppar efter eget tycke och smak
1st fiskbuljongtärning
1st grönsaksbuljongtärning
0,5-1liter vatten
4-6dl vitt vin
Tillvägagångssättet får ni fixa själva. Mängderna på receptet kan man ändra
om man vill det, fall man tycker det blir för lite eller för mycket av något. Grava gärna fisken innan så blir det mer smak, men tänk på att inte ha för mycket salt i soppgrunden. Fisken lägger man i sist, innan servering. Smaklig måltid!
Kristers Fisksoppa 2012
Recept för 2 personer:
3dl krossade tomater
2dl vatten
1dl vitt vin
1st gul lök
1st vitlök
1st grönsaksbuljong
salt och peppar.
200g regnbåge (man får ta mer om man vill)
2 stora potatisar
1st morot
50gr fänkål
1st lök
Gör i ordning tomatsoppa av dem övre ingredienserna. Därefter skär du upp potatis, morot, lök, fänkål och regnbåge lagom stora bitar. Lägg i potatis, morot och lök först i den kokande tomatsåsen. Vänta i 15 min innan du lägger i resten av råvarorna, och när du har haft i allting låter du allt få ett uppkok. Sen tar du majonnäs och färsk vitlök och blandar ihop och har det som topping. Vill man så kan man ha i saffran när man kokar ihop tomatsåsen. Smaklig måltid!