swish

Betala enklare

Vårt swish-nummer

123 158 67 75

Glöm inte besöka oss på

Facebook
You Tube

Om

Nävsjön har varit ett put-and-take vatten sedan slutet av 1960-talet då rotenonbehandling genomfördes.

Fisk inplanterades, främst då regnbåge men senare också öring.

Fisket under ett och samma fiskekort i sjön möjliggjordes genom arrendeavtalmellan Assi Domän och dom andra två vattenägarna, Östkind och Jönåkers häradsallmänningar.


Assi Domän drev fisket fram till sista april 1998. Öringen mår inte bra i den grunda sjön så numera är det bara regnbåge som gäller

I slutet av 1997 tillfrågades Sportfiskarna Sörmland om intresse fanns att överta driften av sportfisket i Nävsjön. Frågan togs upp på ett distriktsmöte där det beslutades att från och med den 1 maj 1998 arrendera fiskerätten av samtliga vattenägare samt starta upp projekt NÄVSJÖNS SPORTFISKE.

Projektledare utsågs och det uppdrogs att bilda styrelse av medlemmar ur dom lokala fiskeklubbarna. Uppdraget genomfördes och premiären blev som planerat den 1 Maj 1998 med gratis fiske för alla besökare.

Redan 1999 ombildades projektet Nävsjöns Sportfiske till en ideell förening under samma namn. Styrelsen bestod av 5 ordinarie ledamöter och 3 suppleanter. Genom ombildningen gavs nu allmänheten möjlighet till medlemskap i föreningen.


       

 

      Karta över Nävsjön med namn ur "folkmun"


 


 Klicka på bilden för större format

Till kartan som "Pdf-fil" >> (För utskrift)

Information om hittar du här naturen kring Nävsjön.

Information om att flugfiska i Nävsjön hittar du r.