swish
Betala enklare
Vårt swish-nummer
123 158 67 75
Glöm inte besöka oss på
Regnbåge
Griljerad Regnbåge
1kg regnbåge
1msk salt
1tsk malen svartpeppar
1dl grovmalen senap
1 apelsin
1 ägg
1,5msk senapspulver
2msk strösocker
1,5tsk malen kryddnejlika
Putsa regnbågen och lägg med skinnsidan ner i en form.
Salta och peppra
Blanda senap, rivet apelsinskaloch äggula och bred på regnbågen.
Blanda senapspulver, socker, nejlika och ströbröd och strö på regnbågen.
Griljera i ugnen tills regnbågen fått en temperatur på 52-55grC.
Receptet kommer från Nyköpings restaurangskola men regnbågen har fått ersätta laxen.
Regnbåge med pepparrotstäcke
Använd benfri färsk eller tinad regnbågsfilé alt. lax .
Frysta benfria portionsbitar går också bra men måste tinas innan tillagning.
Ta bort skinnet på fisken.
Lägg fisken i en smörad ugnssäker form med ”skinnsidan” neråt.
Blanda en burk dessertost med pepparrotssmak (typ Cantadou)
med 1 1/2 deciliter matlagningsyougurt, 4cm riven pepparrot på tub
lite salt och peppar. Salta fisken.
Bred blandningen över hela fisken och sätt i ugnen på 200 grader.
Efter ca 15-20 min är laxen färdig beroende på fiskens storlek.
Klipp gräslök över och servera med kokt färsk potatis.